0 коментари

Еднодневен пакет со појадок или со појадок и вечера во Хотел Извор, Трјавна

Хотелот располага со 4 апартмани, 5 студиа, 3 двокреветни и 1 еднокреветна соба со:

     тераса со прекрасен поглед;
     купатило;
     кабелска телевизија;
     фрижидер;
     локално греење;
     сопствен извор на вода;
     безжичен интернет;
     можност за дополнителни кревети;
     климатизација.
 

Местоположба:
Градот Трјавна ја има сочувано својата романтична убавина, и се чини како и  денес да живее во некое сопствено време и само Градскиот часовник потсетува за течењето на минутите кои овде како да траат со часови.
Куќите и дворовите, црквите и улиците со фонтани, Првото училиште од светски карактер, го задржале изгледот и духот од времето на  преродбата.
Трјавна чува над 140 споменици на Бугарската преродбенска архитектура. Тие ги чуваат ремек-делата на Тревненската уметничка школа.
Недопрена убавина, мир и комфор, недопрена природа, чист воздух - сето ова го прави градот Трјавна привлечна туристичка дестинација.

КоментариВашиот коментар: