0 коментари

Наем на опрема за скијање или сноубординг од Скијачки комплекс Добриниште

Скијачки центар Добриниште
Скијачката зона има највисока точка од планинарскиот дом Безбог - 2240м. а најниската кота е до  планинарскиот дом Гоце Делчев на 1412м. Вклучува два ски лифтови со вкупна должина од 3200 м, два ски-влекачи; ски гардеробер; скијачко училиште. Одлични услови за почетници и напредни скијачи, како и за сноубордисти. Патеката е долга 5 километри, широка 10-30 метри и 826 метри денивелација; обезбедува избор помеѓу полесна и потешка патека определена од наклонот на теренот. Теренот околу планинарскиот дом Безбог, како и делот во стартната станица на лифтот, е идеално место за неквалификувани скијачи, почетници и деца.

Работно време на објектите: 8.30 - 16.00

/ последно тргнување од стартната станица - 15.45h, од планинарскиот дом Безбог - 16.15h. /

Ски гардеробер
достапни се три ски гардеробери, лоцирани во хотелот Добриниште, во планинарскиот дом Гоце Делчев и кај стартната станица на лифтот.

Сè е обезбедено за скијачите и сноубордерите. Просториите се пространи и удобни за користење.

За првите чекори на снегот се грижат професионални инструктори. Обуката може да биде индивидуална или во група.

КоментариВашиот коментар: