0 коментари

Пакети со појадок и вечера + СПА во СПА Хотел Орфеј*****, Девин - Р. Бугарија

Комплексот располага со 210 соби, од кои 45 апартмани и 165 двокреветни соби. Меѓу главните предности на комплексот се пријатна атмосфера и можноста за комплетен одмор, квалитетот на СПА услугите и не на последно место вкусната храна.
Гостите на хотелот можат да се восхитуваат на бугарската, европска и ориентална кујна во:
Главен ресторан со капацитет од 260 внатрешни и 80 надворешните места.
Европски ресторан со капацитет од 120 внатрешни и 60 надворешните места.
Ориенталски ресторан со капацитет 90 внатрешни и 60 надворешните места.

Балнеолошкиот блок на комплексот е единствен од ваков вид и е изграден на начин кој овозможува спроведување на врвни и ефикасни Физикални методологии и програми за балнеопрофилактика, рехабилитација и рекреација. Хотелот се напојува од два минерални извори, познати по своите лековити својства - Беденски и Девински извори, за коишто  има дозволи за искористување на водата. По истекот на крајниот рок на дозволите, корисникот може автоматски да ги обнови за пет години. Сето ова го прави СПА Хотел Орфеј како забавен и привлечен центар, така и во место за спроведување на најсовремените и ефикасни Физикални методологии и програми за балнеопрофилактика и рекреација. Бубрежни - уролошки заболувања (бубрежно-камена болест, која протекува со кисела и алкална урина, состојби по литотрипсија, пиелонефритис, гломерулонефритис, акутна бубрежна инсуфициенција од Прв степен) - ендокрини заболувања (различни видови на дијабетес, гихт и хиперурикемија); за надворешна употреба: - локомоторниот апарат (дегенеративни и воспалителни заболувања на зглобовите, пост-травматични и ортопедски болести, оштетување на меките ткива); - Болести на нервниот систем (периферен и централнен); - Половиот систем (ендометритис, параметритис, стерилитет, простатитис и др.) - Кардиоваскуларниот систем (хипертензивна болест, исхемична болест на срцето и пост- инфарктни состојби) - кожни болести (од воспалителна, алергиска и друга природа како егземи, дерматитис, псоријаза и др.) - за инхалациона терапија кај болести на респираторниот систем од воспалителна, алергиска и токсична природа (на трахеите, бронхијална астма, хронична пневмонија и др.) - за спортско-профилактички цели и калење на организмот.

Комплексот нуди широк спектар на услуги и производи:
Пијано бар со капацитет од 70 места
Лоби бар со капацитет од 20 места
Бар-басен со капацитет од 45 места
СПА и балнеорекреациски услуги
Деноноќен рум-сервис
Перење и пеглање
Сефови за скапоцености
Модерно опремен бизнис центар со две конференциски сали  (капацитет од 150 и 300 луѓе ) со модерна мултимедија и опрема за озвучување
Медицински услуги
Туристички тури и екскурзии во околината на градот Девин
Продавница  за сувенири, фризерски салон,Бутик
Паркинг со капацитет од 120 возила
Хотелот нуди и прекрасни услови како за рекреација, така и за спорт.
На располагање на гостите се:
игралиште за тенис, одбојка и фудбал.

КоментариВашиот коментар: