Хотели Арбанаси - Бугарија

-50% Хотели во Арбанаси - Попуст во сите хотели во Арбанаси.

Валидност 01.06 - 30.09
Цена на човек/ден 1896 - 2085.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери32 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
32 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1896ден.
Валидност 01.04 - 30.04
Цена на човек/ден 1643.2 - 1769.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери24 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
24 купени

Одмор во Арбанаси, Бугариј

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1643ден.
Валидност 01.03 - 20.04
Цена на човек/ден 1738 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Комплексот има 68 соби и апартмани кои ќе ви понудат многу повеќе од погодност и комфор -а  имено - незаборавно искуство за вас, семејството и најблиските. За сместување во петок и...
0 купени

СПА одмор во Арбанаси Бугарија

Еднодневен пакет со појадок и вечера + СПА во Парк-хотел Севастократор, Арбанаси

Цена: 1738ден.
Валидност 01.02 - 28.02
Цена на човек/ден 1327.2 - 1453.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери8 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
8 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1327ден.
Валидност 01.11 - 28.02
Цена на човек/ден 1042.8 - 1548.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери6 купени
Комплексот има 68 соби и апартмани кои ќе ви понудат многу повеќе од погодност и комфор -а  имено - незаборавно искуство за вас, семејството и најблиските. ЕДНОДНЕВЕН ДЕЛНИЧЕН...
6 купени

СПА одмор во Арбанаси Бугарија

Еднодневен пакет со појадок или со појадок и вечера + СПА во Парк-хотел Севастократор, Арбанаси

Цена: 1043ден.
Валидност 04.01 - 28.02
Цена на човек/ден 1753.8 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Сместен во историското село Арбанаси, хотелскиот комплекс „Арбанашки хан“ *** е изграден во типичен преродбенски стил на Арбанаси. Сместен на 6500м2 сопствениот простран двор,...
0 купени

Одмор во Арбанаси Бугарија

Еднодневен пакет со појадок и вечера во Арбанашки хан, Арбанаси

Цена: 1754ден.
Валидност 01.12 - 22.12
Цена на човек/ден 1453.6 - 1706.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери8 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
8 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1454ден.
Валидност 12.10 - 15.12
Цена на човек/ден 1753.8 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери10 купени
Сместен во историското село Арбанаси, хотелскиот комплекс „Арбанашки хан“ *** е изграден во типичен преродбенски стил на Арбанаси. Сместен на 6500м2 сопствениот простран двор,...
10 купени

Одмор во Арбанаси Бугарија

Еднодневен пакет со појадок и вечера во Арбанашки хан, Арбанаси

Цена: 1754ден.
Валидност 24.09 - 30.11
Цена на човек/ден 1516.8 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери6 купени
Хотел Изворот  се наоѓа во централниот дел на селото Арбанаси. Целосно изграден во традиционалниот арбанашки стил, хотелскиот комплекс вешто ги комбинира старата зграда со 150 годишна...
6 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен пакет со појадок и вечера во Хотел Изворот, Арбанаси

Цена: 1517ден.
Валидност 01.11 - 30.11
Цена на човек/ден 1327.2 - 1548.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери8 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
8 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1327ден.
Валидност 15.09 - 31.10
Цена на човек/ден 1864.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Комплексот има 68 соби и апартмани кои ќе ви понудат многу повеќе од погодност и комфор -а  имено - незаборавно искуство за вас, семејството и најблиските. ЕДНОДНЕВЕН ПАКЕТ: ВИП...
0 купени

СПА одмор во Арбанаси Бугарија

Еднодневен пакет со појадок и вечера + СПА во Парк-хотел Севастократор, Арбанаси

Цена: 1864ден.
Валидност 01.08 - 31.08
Цена на човек/ден 1643.2 - 1769.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери24 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
24 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1643ден.
Валидност 01.07 - 31.07
Цена на човек/ден 1390.4 - 1643.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери28 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
28 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1390ден.
Валидност 10.05 - 30.06
Цена на човек/ден 1264 - 1864.4 ден/ човек
Местоположба Велико Търново
Исхрана Појадок
Купени ваучери4 купени
Комплексот има 68 соби и апартмани кои ќе ви понудат многу повеќе од погодност и комфор -а  имено - незаборавно искуство за вас, семејството и најблиските. ЕДНОДНЕВЕН ПАКЕТ: ВИП...
4 купени

СПА одмор во Арбанаси Бугарија

Еднодневен пакет со појадок или со појадок и вечера + СПА во Парк-хотел Севастократор, Арбанаси

Цена: 1264ден.
Валидност 01.05 - 31.05
Цена на човек/ден 1264 - 1422 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери54 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
54 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1264ден.
Валидност 19.03 - 31.05
Цена на човек/ден 853.2 - 1106 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
0 купени

Одмор во Арбанаси

Пакети со појадок или со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 853ден.
Валидност 11.03 - 29.04
Цена на човек/ден 1106 - 1548.4 ден/ човек
Местоположба Велико Търново
Исхрана Појадок
Купени ваучери4 купени
Комплексот има 68 соби и апартмани кои ќе ви понудат многу повеќе од погодност и комфор -а  имено - незаборавно искуство за вас, семејството и најблиските. ЕДНОДНЕВЕН ПАКЕТ: ВИП...
4 купени

СПА одмор во Арбанаси Бугарија

Еднодневен пакет со појадок или со појадок и вечера + СПА во Парк-хотел Севастократор, Арбанаси

Цена: 1106ден.
Валидност 01.03 - 30.04
Цена на човек/ден 1200.8 - 1327.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери28 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
28 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1201ден.
Валидност 01.04 - 29.04
Цена на човек/ден 1422 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Сместен во историското село Арбанаси, хотелскиот комплекс „Арбанашки хан“ *** е изграден во типичен преродбенски стил на Арбанаси. Сместен на 6500м2 сопствениот простран двор,...
0 купени

Одмор во Арбанаси Бугарија

Еднодневен пакет со појадок и вечера во Арбанашки хан, Арбанаси

Цена: 1422ден.
Валидност 03.01 - 31.03
Цена на човек/ден 853.2 - 1074.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
0 купени

Одмор во Арбанаси

Пакети со појадок или со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 853ден.
Валидност 14.01 - 31.03
Цена на човек/ден 1106 - 1548.4 ден/ човек
Местоположба Велико Търново
Исхрана Појадок
Купени ваучери10 купени
Комплексот има 68 соби и апартмани кои ќе ви понудат многу повеќе од погодност и комфор -а  имено - незаборавно искуство за вас, семејството и најблиските. ЕДНОДНЕВЕН ПАКЕТ: ВИП...
10 купени

СПА одмор во Арбанаси Бугарија

Еднодневен пакет со појадок или со појадок и вечера + СПА во Парк-хотел Севастократор, Арбанаси

Цена: 1106ден.
Валидност 14.01 - 31.03
Цена на човек/ден 1422 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери28 купени
Сместен во историското село Арбанаси, хотелскиот комплекс „Арбанашки хан“ *** е изграден во типичен преродбенски стил на Арбанаси. Сместен на 6500м2 сопствениот простран двор,...
28 купени

Одмор во Арбанаси Бугарија

Еднодневен пакет со појадок и вечера во Арбанашки хан, Арбанаси

Цена: 1422ден.
Валидност 06.01 - 28.02
Цена на човек/ден 1074.4 - 1232.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери131 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
131 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1074ден.
Валидност 14.01 - 28.02
Цена на човек/ден 1390.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Сместен во историското село Арбанаси, хотелскиот комплекс „Арбанашки хан“ *** е изграден во типичен преродбенски стил на Арбанаси. Сместен на 6500м2 сопствениот простран двор,...
0 купени

Одмор во Арбанаси Бугарија

Еднодневен пакет со појадок и вечера во Арбанашки хан, Арбанаси

Цена: 1390ден.
Валидност 28.12 - 02.01
Цена на човек/ден 4250.2 - 2218.32 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
0 купени

Нова година во Арбанаси Бу

Новогодишни пакети со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 8500ден.
Валидност 17.09 - 20.12
Цена на човек/ден 853.2 - 1074.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери4 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
4 купени

Одмор во Арбанаси

Пакети со појадок или со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 853ден.
Валидност 01.10 - 20.12
Цена на човек/ден 1232.4 - 1390.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери19 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
19 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1232ден.
Валидност 01.09 - 30.09
Цена на човек/ден 1390.4 - 1548.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери40 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
40 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1390ден.
Валидност 01.04 - 20.12
Цена на човек/ден 827.92 - 1106 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери36 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
36 купени

Одмор во Арбанаси

Пакети со појадок или со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 853ден.
Валидност 01.08 - 31.08
Цена на човек/ден 1453.6 - 1643.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери32 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
32 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1454ден.
Валидност 01.07 - 31.07
Цена на човек/ден 1327.2 - 1548.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери52 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
52 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1327ден.
Валидност 15.06 - 30.06
Цена на човек/ден 1390.4 - 1548.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
0 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1390ден.
Валидност 01.03 - 31.03
Цена на човек/ден 1295.6 - 1453.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери26 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
26 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1296ден.
Валидност 01.04 - 30.04
Цена на човек/ден 1390.4 - 1548.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
0 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1390ден.
Валидност 16.01 - 31.03
Цена на човек/ден 827.92 - 1106 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
0 купени

Одмор во Арбанаси

Пакети со појадок или со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 853ден.
Валидност 10.12 - 01.03
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Хотел Изворот  се наоѓа во централниот дел на селото Арбанаси. Целосно изграден во традиционалниот арбанашки стил, хотелскиот комплекс вешто ги комбинира старата зграда со 150 годишна...
0 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен пакет со појадок во Хотел Изворот, Арбанаси

Цена: 1201ден.
Валидност 01.02 - 29.02
Цена на човек/ден 1232.4 - 1327.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери57 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
57 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1232ден.
Валидност 03.01 - 31.01
Цена на човек/ден 1074.4 - 1169.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери42 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
42 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1074ден.
Валидност 03.12 - 29.12
Цена на човек/ден 1390.4 - 1643.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери16 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
16 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1390ден.
Валидност 08.11 - 20.12
Цена на човек/ден 1200.8 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Хотел Изворот  се наоѓа во централниот дел на селото Арбанаси. Целосно изграден во традиционалниот арбанашки стил, хотелскиот комплекс вешто ги комбинира старата зграда со 150 годишна...
0 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен пакет со појадок во Хотел Изворот, Арбанаси

Цена: 1201ден.
Валидност 28.12 - 02.01
Цена на човек/ден 2471.12 - 3676.03 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
0 купени

Нова година во Арбанаси Бугарија

Новогодишни пакети со појадоци И празнична вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 11028ден.
Валидност 01.11 - 29.12
Цена на човек/ден 1232.4 - 1390.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери30 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
30 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1232ден.
Валидност 01.10 - 30.11
Цена на човек/ден 1200.8 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Хотел Изворот  се наоѓа во централниот дел на селото Арбанаси. Целосно изграден во традиционалниот арбанашки стил, хотелскиот комплекс вешто ги комбинира старата зграда со 150 годишна...
0 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен пакет со појадок во Хотел Изворот, Арбанаси

Цена: 1201ден.
Валидност 01.10 - 31.10
Цена на човек/ден 1232.4 - 1390.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери14 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
14 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1232ден.
Валидност 01.08 - 31.08
Цена на човек/ден 1232.4 - 1706.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери88 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
88 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1232ден.
Валидност 01.07 - 31.07
Цена на човек/ден 1232.4 - 1548.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери88 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
88 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1232ден.
Валидност 07.05 - 30.09
Цена на човек/ден 932.2 - 1232.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери26 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
26 купени

Одмор во Арбанаси

Пакети со појадок или со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 932ден.
Валидност 01.04 - 30.06
Цена на човек/ден 1327.2 - 1548.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери40 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
40 купени

Април и Маj во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1327ден.
Валидност 11.03 - 06.05
Цена на човек/ден 805.8 - 1106 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери10 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
10 купени

Одмор во Арбанаси

Еднодневен или тридневен пакет со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 806ден.
Валидност 26.04 - 29.04
Цена на човек/ден 1145.5 - 1564.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
0 купени

Велигден во Арбанаси

Велигденски пакети со појадоци + празнична вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 3128ден.
Валидност 14.02 - 31.03
Цена на човек/ден 1232.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери92 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
92 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1232ден.
Валидност 06.12 - 28.02
Цена на човек/ден 790 - 948 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери4 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
4 купени

Одмор во Арбанаси

Еднодневен пакет со појадок или со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 790ден.
Валидност 11.03 - 25.04
Цена на човек/ден 966.96 - 1106 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
0 купени

Одмор во Арбанаси

Еднодневен или тридневен пакет со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 1106ден.
Валидност 12.02 - 17.03
Цена на човек/ден 1464.03 - 1564.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
0 купени

Свети Валентин во Арбанаси, Бугарија

Пакети со појадоци и романтична вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 3128ден.
Валидност 01.02 - 01.03
Цена на човек/ден 1232.4 - 1453.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери27 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
27 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1232ден.
Валидност 01.03 - 31.03
Цена на човек/ден 1327.2 - 1548.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
0 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1327ден.
Валидност 03.01 - 31.01
Цена на човек/ден 1011.2 - 1327.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери86 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
86 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1011ден.
Валидност 01.12 - 30.12
Цена на човек/ден 1200.8 - 1548.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери38 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
38 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1201ден.
Валидност 18.10 - 20.12
Цена на човек/ден 790 - 1011.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери10 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
10 купени

Одмор во Арбанаси

Еднодневен пакет со појадок или со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 790ден.
Валидност 01.11 - 30.11
Цена на човек/ден 1200.8 - 1390.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери46 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
46 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1201ден.
Валидност 07.09 - 30.10
Цена на човек/ден 1232.4 - 1453.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери81 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
81 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1232ден.
Валидност 14.09 - 31.10
Цена на човек/ден 790 - 1011.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери12 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
12 купени

Одмор во Арбанаси

Еднодневен пакет со појадок или со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 790ден.
Валидност 15.08 - 30.09
Цена на човек/ден 790 - 1011.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери13 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
13 купени

Одмор во Арбанаси

Еднодневен пакет со појадок или со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 790ден.
Валидност 01.09 - 30.09
Цена на човек/ден 1232.4 - 1453.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери34 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
34 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1232ден.
Валидност 01.07 - 31.08
Цена на човек/ден 1548.4 - 1769.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери52 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
52 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1548ден.
Валидност 31.07 - 31.08
Цена на човек/ден 790 - 1011.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери8 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
8 купени

Одмор во Арбанаси

Еднодневен пакет со појадок или со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 790ден.
Валидност 04.07 - 31.08
Цена на човек/ден 790 - 926.83 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери36 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
36 купени

Одмор во Арбанаси

Еднодневен пакет со појадок или со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 790ден.
Валидност 15.06 - 15.07
Цена на човек/ден 790 - 1011.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери4 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
4 купени

Одмор во Арбанаси

Еднодневен пакет со појадок или со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 790ден.
Валидност 08.05 - 30.06
Цена на човек/ден 1137.6 - 1548.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери33 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
33 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1138ден.
Валидност 18.05 - 30.06
Цена на човек/ден 916.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Хотел Изворот  се наоѓа во централниот дел на селото Арбанаси. Целосно изграден во традиционалниот арбанашки стил, хотелскиот комплекс вешто ги комбинира старата зграда со 150 годишна...
0 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок во Хотел Изворот, Арбанаси

Цена: 916ден.
Валидност 01.06 - 15.07
Цена на човек/ден 790 - 1106 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
0 купени

Одмор во Арбанаси

Еднодневен пакет со појадок или со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 790ден.
Валидност 10.04 - 31.05
Цена на човек/ден 979.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери29 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
29 купени

Одмор во Арбанаси

Еднодневен пакет со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 980ден.
Валидност 20.03 - 31.05
Цена на човек/ден 916.4 - 1011.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери14 купени
Хотел Изворот  се наоѓа во централниот дел на селото Арбанаси. Целосно изграден во традиционалниот арбанашки стил, хотелскиот комплекс вешто ги комбинира старата зграда со 150 годишна...
14 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок во Хотел Изворот, Арбанаси

Цена: 916ден.
Валидност 30.04 - 31.05
Цена на човек/ден 1137.6 - 1548.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
0 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1138ден.
Валидност 08.02 - 30.04
Цена на човек/ден 1106 - 1232.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери176 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
176 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1106ден.
Валидност 23.04 - 31.05
Цена на човек/ден 1137.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери6 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
6 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 1138ден.
Валидност 01.03 - 09.04
Цена на човек/ден 1074.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери42 купени
Хотелски комплекс "Перла" се наоѓа во туристичко село со карактеристична преродбенска архитектура Арбанаси , во близина на Велико Трново – старата престолнина на Бугарија....
42 купени

Одмор во Арбанаси

Еднодневен пакет со појадок и вечера во Хотелски комплекс Перла, Арбанаси

Цена: 1074ден.
Валидност 07.02 - 31.03
Цена на човек/ден 916.4 - 1011.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Хотел Изворот  се наоѓа во централниот дел на селото Арбанаси. Целосно изграден во традиционалниот арбанашки стил, хотелскиот комплекс вешто ги комбинира старата зграда со 150 годишна...
0 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок во Хотел Изворот, Арбанаси

Цена: 916ден.
-50%
Валидност 16.02 - 31.03
Цена на човек/ден 647.8 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери1 купени
На почетокот на месец декември во 2007 година започна со работа Хотел Извор 2 . Хотелот се наоѓа во центарот на селото Арбанаси и е дел од Хотелскиот комплекс Извор. Хотел Извор 2 е...
1 купени

Одмор за двајца во Арбанаси

Дводневен пакет за двајца со појадок + подарок шише вино во Хотел Извор 2, Арбанаси

Купувате за 5182ден. 2591ден.
Валидност 06.02 - 30.04
Цена на човек/ден 1232.4 - 1327.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери6 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
6 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 1232ден.
Валидност 05.12 - 01.03
Цена на човек/ден 884.8 - 1074.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери72 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
72 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 885ден.
Валидност 15.11 - 20.12
Цена на човек/ден 1104.42 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Купени ваучери6 купени
Рачев Хотел Резиденс **** е лоциран во селото Арбанаси, четири километри источно од Велико Трново. Непосредно до комплексот се наоѓа манастирот Успение Богородично, во којшто се чува...
6 купени

Одмор во Арбанаси Бугарија

Дводневен делничен пакет со појадок и вечера во Рачев Хотел Резиденс****, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 2209ден.
Валидност 20.10 - 20.12
Цена на човек/ден 884.8 - 1074.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери28 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
28 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 885ден.
Валидност 28.12 - 04.01
Цена на човек/ден 3468.1 - 4624.03 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Купени ваучери0 купени
Рачев Хотел Резиденс **** е лоциран во селото Арбанаси, четири километри источно од Велико Трново. Непосредно до комплексот се наоѓа манастирот Успение Богородично, во којшто се чува...
0 купени

Нова Година во Арбанаси Бугарија

Пакети со појадок, ручек или вечера + новогодишен пакет во Рачев Хотел Резиденс****, Арбанаси -...

Цена: 12608ден.
Валидност 24.10 - 01.12
Цена на човек/ден 1104.42 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Купени ваучери10 купени
Рачев Хотел Резиденс **** е лоциран во селото Арбанаси, четири километри источно од Велико Трново. Непосредно до комплексот се наоѓа манастирот Успение Богородично, во којшто се чува...
10 купени

Одмор во Арбанаси Бугарија

Дводневен делничен пакет со појадок и вечера во Рачев Хотел Резиденс****, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 2209ден.
Валидност 05.10 - 31.10
Цена на човек/ден 1104.42 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Купени ваучери2 купени
Рачев Хотел Резиденс **** е лоциран во селото Арбанаси, четири километри источно од Велико Трново. Непосредно до комплексот се наоѓа манастирот Успение Богородично, во којшто се чува...
2 купени

Одмор во Арбанаси Бугарија

Дводневен делничен пакет со појадок и вечера во Рачев Хотел Резиденс****, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 2209ден.
Валидност 14.09 - 01.11
Цена на човек/ден 884.8 - 1074.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери28 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
28 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 885ден.
Валидност 05.10 - 31.10
Цена на човек/ден 1104.42 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Купени ваучери0 купени
Рачев Хотел Резиденс **** е лоциран во селото Арбанаси, четири километри источно од Велико Трново. Непосредно до комплексот се наоѓа манастирот Успение Богородично, во којшто се чува...
0 купени

Одмор во Арбанаси Бугарија

Дводневен пакет со појадок и вечера во Рачев Хотел Резиденс****, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 2209ден.
Валидност 17.07 - 01.09
Цена на човек/ден 884.8 - 1074.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери92 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
92 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 885ден.
Валидност 27.06 - 31.07
Цена на човек/ден 884.8 - 1074.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери18 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
18 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 885ден.
Валидност 20.05 - 30.06
Цена на човек/ден 884.8 - 1074.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери15 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
15 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 885ден.
Валидност 19.04 - 31.05
Цена на човек/ден 884.8 - 1074.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери26 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
26 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен делничен или викенд пакет со појадок во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 885ден.
Валидност 25.03 - 30.04
Цена на човек/ден 1074.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери16 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
16 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен пакет со појадок во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 1074ден.
Валидност 13.04 - 18.04
Цена на човек/ден 1885.26 - 1990.8 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери10 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
10 купени

Велигден во Арбанаси, Бугарија

Тридневен пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 5656ден.
-50%
Валидност 08.02 - 31.03
Цена на човек/ден 790 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери14 купени
Хотел Изворот  се наоѓа во централниот дел на селото Арбанаси. Целосно изграден во традиционалниот арбанашки стил, хотелскиот комплекс вешто ги комбинира старата зграда со 150 годишна...
14 купени

Есен во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен пакет во Хотел Изворот, Арбанаси

Купувате за 1580ден. 790ден.
Валидност 01.02 - 28.02
Цена на човек/ден 1216.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Купени ваучери7 купени
Рачев Хотел Резиденс **** е лоциран во селото Арбанаси, четири километри источно од Велико Трново. Непосредно до комплексот се наоѓа манастирот Успение Богородично, во којшто се чува...
7 купени

Одмор во Арбанаси Бугарија

Дводневен пакет со појадок и вечера во Рачев Хотел Резиденс****, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 2433ден.
Валидност 08.02 - 31.03
Цена на човек/ден 1137.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват "Арбанаси" на 4 километри од гр. В.Трново. Топлината, комфорот и спокојот во хотелот ќе остават кај вас...
0 купени

Одмор за двајца во Арбанаси, Бугарија

50% попуст на дводневен пакет за двајца со појадок + купони за исхрана во Комплекс Винпалас,...

Цена: 4550ден.
Валидност 08.02 - 31.03
Цена на човек/ден 1074.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери20 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
20 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 1074ден.
Валидност 10.02 - 16.02
Цена на човек/ден 2085.6 - 1348.06 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери6 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
6 купени

14-ти февруари во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен, дводневен или тридневен пакет со појадок и романтична вечера во Комплекс Винпалас,...

Цена: 2086ден.
Валидност 14.12 - 01.03
Цена на човек/ден 1137.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери5 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват "Арбанаси" на 4 километри од гр. В.Трново. Топлината, комфорот и спокојот во хотелот ќе остават кај вас...
5 купени

Одмор за двајца во Арбанаси, Бугарија

50% попуст на дводневен пакет за двајца со појадок + купони за исхрана во Комплекс Винпалас,...

Цена: 4550ден.
Валидност 03.01 - 01.03
Цена на човек/ден 1074.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери57 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
57 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 1074ден.
Валидност 03.01 - 01.03
Цена на човек/ден 1232.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери4 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
4 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 1232ден.
Валидност 29.12 - 02.01
Цена на човек/ден 2717.6 - 3665.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
0 купени

Нова година во Арбанаси, Бугарија

Новогодишни пакети со појадок + празнична новогодишна вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р....

Цена: 8153ден.
Валидност 14.12 - 01.03
Цена на човек/ден 1390.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери4 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
4 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 1390ден.
Валидност 25.11 - 22.12
Цена на човек/ден 1390.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
0 купени

Есенски одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 1390ден.
Валидност 25.10 - 30.11
Цена на човек/ден 1090.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Купени ваучери6 купени
Рачев Хотел Резиденс **** е лоциран во селото Арбанаси, четири километри источно од Велико Трново. Непосредно до комплексот се наоѓа манастирот Успение Богородично, во којшто се чува...
6 купени

Одмор во Арбанаси Бугарија

Дводневен делничен пакет со појадок и вечера во Рачев Хотел Резиденс****, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 2180ден.
Валидност 01.10 - 30.11
Цена на човек/ден 1137.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери18 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват "Арбанаси" на 4 километри од гр. В.Трново. Топлината, комфорот и спокојот во хотелот ќе остават кај вас...
18 купени

Одмор за двајца во Арбанаси, Бугарија

50% попуст на дводневен пакет за двајца со појадок + купони за исхрана во Комплекс Винпалас,...

Цена: 4550ден.
Валидност 04.10 - 30.11
Цена на човек/ден 1390.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери24 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват " Арбанаси " на 4 километри од старата престолнина на Бугарија, градот Велико Трново . Топлината,...
24 купени

Есенски одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен пакет со појадок и вечера во Комплекс Винпалас, Арбанаси - Р. Бугарија

Цена: 1390ден.
-50%
Валидност 05.10 - 01.12
Цена на човек/ден 663.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери1 купени
Хотел Изворот  се наоѓа во централниот дел на селото Арбанаси. Целосно изграден во традиционалниот арбанашки стил, хотелскиот комплекс вешто ги комбинира старата зграда со 150 годишна...
1 купени

Есен во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен пакет во Хотел Изворот, Арбанаси

Купувате за 1327ден. 664ден.
Валидност 06.10 - 01.12
Цена на човек/ден 821.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок
Купени ваучери13 купени
На почетокот на месец декември во 2007 година започна со работа Хотел Извор 2 . Хотелот се наоѓа во центарот на селото Арбанаси и е дел од Хотелскиот комплекс Извор. Хотел Извор 2 е...
13 купени

Одмор за двајца во Арбанаси

Дводневен пакет за двајца со појадок + подарок шише вино во Хотел Извор 2, Арбанаси

Цена: 3286ден.
-50%
Валидност 06.09 - 30.09
Цена на човек/ден 1185 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Купени ваучери6 купени
Рачев Хотел Резиденс **** е лоциран во селото Арбанаси, четири километри источно од Велико Трново. Непосредно до комплексот се наоѓа манастирот Успение Богородично, во којшто се чува...
6 купени

Одмор во Арбанаси Бугарија

Дводневен делничен пакет со појадок и вечера во Рачев Хотел Резиденс****, Арбанаси - Р. Бугарија

Купувате за 4740ден. 2370ден.
-50%
Валидност 23.06 - 15.09
Цена на човек/ден 663.6 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери262 купени
Хотел Изворот  се наоѓа во централниот дел на селото Арбанаси. Целосно изграден во традиционалниот арбанашки стил, хотелскиот комплекс вешто ги комбинира старата зграда со 150 годишна...
262 купени

Летен одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен пакет во Хотел Изворот, Арбанаси

Купувате за 1327ден. 664ден.
-50%
Валидност 11.07 - 31.08
Цена на човек/ден 1185 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Купени ваучери51 купени
Рачев Хотел Резиденс **** е лоциран во селото Арбанаси, четири километри источно од Велико Трново. Непосредно до комплексот се наоѓа манастирот Успение Богородично, во којшто се чува...
51 купени

Одмор во Арбанаси Бугарија

Дводневен делничен пакет со појадок и вечера во Рачев Хотел Резиденс****, Арбанаси - Р. Бугарија

Купувате за 4740ден. 2370ден.
-50%
Валидност 16.06 - 30.09
Цена на човек/ден 1019.1 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери55 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват "Арбанаси" на 4 километри од гр. В.Трново. Топлината, комфорот и спокојот во хотелот ќе остават кај вас...
55 купени

Одмор за двајца во Арбанаси, Бугарија

50% попуст на дводневен пакет за двајца со појадок и вечера + базен во Комплекс Винпалас,...

Купувате за 8153ден. 4076ден.
-50%
Валидност 22.03 - 30.06
Цена на човек/ден 1019.1 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери40 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват "Арбанаси" на 4 километри од гр. В.Трново. Топлината, комфорот и спокојот во хотелот ќе остават кај вас...
40 купени

Одмор за двајца во Арбанаси, Бугарија

50% попуст на дводневен пакет за двајца со појадок и вечера + користење на внатрешен базен во...

Купувате за 8153ден. 4076ден.
-50%
Валидност 07.04 - 28.04
Цена на човек/ден 2196.2 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Купени ваучери10 купени
Рачев Хотел Резиденс **** е лоциран во селото Арбанаси, четири километри источно од Велико Трново. Непосредно до комплексот се наоѓа манастирот Успение Богородично, во којшто се чува...
10 купени

Одмор во Арбанаси Бугарија

Дводневен делничен пакет со појадок и вечера во Рачев Хотел Резиденс****, Арбанаси - Р. Бугарија

Купувате за 4392ден. 2196ден.
-50%
Валидност 29.04 - 02.05
Цена на човек/ден 2096.03 - 2133 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват "Арбанаси" на 4 километри од гр. В.Трново. Топлината, комфорот и спокојот во хотелот ќе остават кај вас...
0 купени

Велигден во Арбанаси, Бугарија

Дводневен или тридневен пакет со појадок + традиционална посна вечера и Велигденски ручек во...

Купувате за 8532ден. 4266ден.
-51%
Валидност 15.01 - 31.03
Цена на човек/ден 734.7 - 731.86 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери5 купени
Хотел "Арбанашка Средба " се наоѓа на највисокото место во село Арбанаси, во југозападниот дел во близина на телевизиската кула. Хотелот располага со девет двокреветни соби и два...
5 купени

Одмор за двајца во Арбанаси

51% попуст на дводневен и тридневен делничен пакет за двајца со појадок и вечера во Хотел...

Купувате за 6004ден. 2939ден.
-50%
Валидност 15.01 - 30.03
Цена на човек/ден 1019.1 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери27 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват "Арбанаси" на 4 километри од гр. В.Трново. Топлината, комфорот и спокојот во хотелот ќе остават кај вас...
27 купени

Одмор за двајца во Арбанаси, Бугарија

50% попуст на дводневен пакет за двајца со појадок и вечера + користење на внатрешен базен во...

Купувате за 8153ден. 4076ден.
-50%
Валидност 15.01 - 01.03
Цена на човек/ден 790 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Хотел Изворот  се наоѓа во централниот дел на селото Арбанаси. Целосно изграден во традиционалниот арбанашки стил, хотелскиот комплекс вешто ги комбинира старата зграда со 150 годишна...
0 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

Еднодневен пакет за јануари и февруари во Хотел Изворот, Арбанаси

Купувате за 1580ден. 790ден.
-50%
Валидност 17.11 - 01.02
Цена на човек/ден 1232.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери9 купени
Хотел Изворот  се наоѓа во централниот дел на селото Арбанаси. Целосно изграден во традиционалниот арбанашки стил, хотелскиот комплекс вешто ги комбинира старата зграда со 150 годишна...
9 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

50% попуст на еднодневен делничен пакет со појадок и вечера во Хотел Изворот, Арбанаси - Бугарија

Купувате за 2465ден. 1232ден.
-50%
Валидност 16.11 - 31.01
Цена на човек/ден 1019.1 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери34 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват "Арбанаси" на 4 километри од гр. В.Трново. Топлината, комфорот и спокојот во хотелот ќе остават кај вас...
34 купени

Одмор за двајца во Арбанаси, Бугарија

50% попуст на дводневен пакет за двајца со појадок и вечера + користење на внатрешен базен во...

Купувате за 8153ден. 4076ден.
-51%
Валидност 20.10 - 01.02
Цена на човек/ден 734.7 - 731.86 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери6 купени
Хотел "Арбанашка Средба " се наоѓа на највисокото место во село Арбанаси, во југозападниот дел во близина на телевизиската кула. Хотелот располага со девет двокреветни соби и два...
6 купени

Одмор за двајца во Арбанаси

51% попуст на дводневен и тридневен делничен пакет за двајца со појадок и вечера во Хотел...

Купувате за 6004ден. 2939ден.
-51%
Валидност 25.09 - 01.02
Цена на човек/ден 734.7 - 731.86 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери18 купени
Хотел "Арбанашка Средба " се наоѓа на највисокото место во село Арбанаси, во југозападниот дел во близина на телевизиската кула. Хотелот располага со девет двокреветни соби и два...
18 купени

Одмор за двајца во Арбанаси

51% попуст на дводневен и тридневен делничен пакет за двајца со појадок и вечера во Хотел...

Купувате за 6004ден. 2939ден.
-50%
Валидност 14.09 - 01.12
Цена на човек/ден 1232.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери14 купени
Хотел Изворот  се наоѓа во централниот дел на селото Арбанаси. Целосно изграден во традиционалниот арбанашки стил, хотелскиот комплекс вешто ги комбинира старата зграда со 150 годишна...
14 купени

Одмор во Арбанаси, Бугарија

50% попуст на еднодневен делничен пакет со појадок и вечера во Хотел Изворот, Арбанаси - Бугарија

Купувате за 2465ден. 1232ден.
-50%
Валидност 25.09 - 01.12
Цена на човек/ден 1019.1 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери19 купени
Хотелски комплекс "Винпалас" се наоѓа во архитектонскиот резерват "Арбанаси" на 4 километри од гр. В.Трново. Топлината, комфорот и спокојот во хотелот ќе остават кај вас...
19 купени

Одмор за двајца во Арбанаси, Бугарија

50% попуст на дводневен пакет за двајца со појадок и вечера + користење на внатрешен базен во...

Купувате за 8153ден. 4076ден.
-50%
Валидност 23.09 - 01.11
Цена на човек/ден 1232.4 ден/ човек
Местоположба Арбанаси
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери6 купени
Хотел Изворот се наоѓа во централниот дел на селото Арбанаси. Целосно изграден во традиционалниот арбанашки стил, хотелскиот комплекс вешто ги комбинира старата зграда со 150 годишна историја...
6 купени

Одмор во Арбанаси

50% попуст на еднодневен делничен пакет со појадок и вечера во Хотел Изворот, Арбанаси

Купувате за 2465ден. 1232ден.

Хотели Арбанаси - Бугарија

Хотели во Арбанаси
Арбанаси се наоѓа во општина Велико Трново. Ова живописно село е соодветно место за одмор, како за домашни, така и за странските туристи. Со нашите ВИП Понуди за најдобрите хотели во Арбанаси, можете да ги посетите и Вие.
Арбанаси е едно од најживописните мали населби, со население од околу 310 жители и се наоѓа на зарамнето карпесто плато, кое го носи истото име како селото.
Куќите, како и црквите во Арбанаси се со преродбенска архитектура, карактеристична за периодот XVI-XVII век. Во комбинација со знаменитостите и прекрасната природа која го опкружува селото, тоа го претвора во исклучително интересно и омилено место за одмор од туристите.
Куќите-тврдини, изградени од високи камени огради и прекрасните градини кои се наоѓаат овде во комбинација со пријатниот ентериер, исто така ги импресионираат туристите и е уште една причина Арбанаси да е толку посетувано место.
За постоењето на селото има информации кои датираат уште од 15 век, а за прв пат се споменува во најрано откриениот документ за ова место - ферманот на Сулејман Величествениот од 1538 година, со кој земјите на кои во денешно време се наоѓаат селата Арбанаси, Долна Орјаховица, Горна Орјаховица и Лјасковец биле подарени на големиот Рустем паша, зет на султанот.
Друг факт кој веројатно за гостите од странство ќе им биде интересно да го дознаат е дека Арбанаси е архитектонски музеј резерват, кој е вброен меѓу 100-те национални туристички објекти во Бугарија. Во црквата Рождество Христово, која се наоѓа овде има печат.
Уште атракции кои се наоѓаат во селото, што претставуваат и огромен интерес за туристите и можете да ги посетите, откако ќе отседнете во некој од многуте хотели во Арбанаси се:
- Црквата "Свети Димитар", изградена уште во XVI век;
- Арбанашкиот манастир "Света Богородица", во кој има запазена многу стара чудотворна икона, која според монахињите има лековити својства, кои се пројавуваат во зависност од вербата на верниците. Оваа икона е малку позната, но се верува дека навистина поседува лековита сила;
- Манастирот "Свети Никола" - тој е уште од времето на Асеневци, но за жал е уништен и изгорен по потаѓањето под турско ропство. За радост на овдешните жители, во 18-тиот век, манастирот повторно е возобновен. Историјата на манастирот е поврзана со Априлското востание и секој турист кој го посетил манастирот бил запознаен подетално со неговата историја;
- Калојановата крепост исто така може да се смета за атракција, земајќи ја во предвид нејзината надворешност. Од самото име и изглед, повеќето туристи сметаат дека тоа е средновековен замок, сочуван од векови, но всушност Калојановата крепост е ресторан, кој се наоѓа во близина на Арбанаси, кој успева да ги импресионира туристите и ги потсетува да се сетат за тврдината Царевец кој се наоѓа во близина;
- Констанцалиевата куќа е уште една од знаменитостите во Арбанаси што вреди да се посети. Оваа градба нема друг аналог во цела Бугарија. Арбанашките куќи се единствени по својот изглед и Констанцалиевата куќа е типичен пример за тоа. Таа се наоѓа спроти Коконската чешма во централниот дел на селото.
Има многу  Хотели во Арбанаси. Овде и во близина на селото има исто така и многу ресторани. Во комбинација со мноштвото атракции кои се наоѓаат во месноста, сето ова создава предуслови за организирање на еден прекрасен одмор за Вас и вашите најблиски.

1