Хотели Сарафово - Бугарија

Хотели Сарафово - Попуст на сите хотели во Сарафово. На море

-50%
Валидност 18.05 - 05.06
Цена на човек/ден 474 ден/ човек
Местоположба Бургас
Исхрана Нема
Купени ваучери0 купени
Апартмански комплекс Diamond Beach е комплекс од затворен тип, лоциран на прва линија  на брегот во квартал Сарафово - Бургас. Комплексот располага со сопствен базен и плажа, пристапот...
0 купени

Одмор на Црно Море во Сарафово

50% попуст на тридневен, петдневен или седумдневен пакет во студио или апартман во Комплекс...

Купувате за 5688ден. 2844ден.
-50%
Валидност 01.04 - 05.06
Цена на човек/ден 474 - 526.77 ден/ човек
Местоположба Бургас
Исхрана Нема
Купени ваучери2 купени
Апартмански комплекс Diamond Beach е комплекс од затворен тип, лоциран на прва линија  на брегот во квартал Сарафово - Бургас. Комплексот располага со сопствен базен и плажа, пристапот...
2 купени

Одмор на Црно Море во Сарафово

50% попуст на тридневен, петдневен или седумдневен пакет во студио или апартман во Комплекс...

Купувате за 5688ден. 2844ден.

Хотели Сарафово - Бугарија

Информација за Хотели Сарафово

Сарафово се наоѓа во Бургас и е кварт на градот. Популарноста на населбат се должи на фактот дека се наоѓа во близина на Црното Море и преку него туристите можат да стигнат брзо и лесно до плажите.
Благодарение на неговата популарност се градат хотели Сарафово, исто така има голем прилив на туристи, а во соседството се наоѓаат до познатите одморалишта Несебар, Поморие и Сончев Брег кои овозможуваат целосно изградена патна инфраструктура.
Бидејќи оваа "дестинација" се наоѓа на Бургаски залив, треба да се напомене дека температурата на морската (Бургаска) вода е просечна и зимата е мека, што е претпоставка за продолжена летна сезона.
Уште една предност се должи на поставеноста на населбата (на возвишение), од кадешто се отвора одлична глетка кон апсолутно целиот Бургаски залив, Поморие, Бургас, Созопол и планината Странџа .
Приказната на ова прекрасно место за одмор и релаксација почнува во 1912-22 година, кога е изградена населбата.
Природните карактеристики се уште еден фактор поради кој оваа дестинација е толку позната и омилена.
Самата плажа е со должина од речиси 4 километри, а песокот е многу фин како на некои места е црн, поради содржината на железо, манган, магнезиум, поради што ги голта сончевите зраци многу побрзо, и тоа е причина за брзото загревање.
Што се однесува до морското дно - тоа е многу плитко и потребно е влегувањето на околу 15-на метри навнатре за пливање. Благодарение на оваа плиткост, достапна во водата до крајбрежјето на Сарафово, тоа им овозможува дури и на најмалите деца да влегуваат и да се искапат во морето без апсолутно никаков ризик. Тоа е предност за семејствата, бидејќи за родителите одморот нема да биде напнат, како на пример, при посета на некои дестинации со подлабоко море.
Како резултат од влијанието што покажува морето се определува и трајноста на сезоните при што во случајов есенската сезона е малку подолга, а и зима тае релативно мека, за разлика од други места и имајќи предвид дека Сарафово се наоѓа на самото море.
Црквата "Свети Николај Чудотворец" е една од знаменитостите (храмот изграден со помош на граѓаните) кои можете и би требало да ја посетите за време на туристичката престој, ако веќе сте одбрале и сте се сместиле во еден од различните хотели Сарафово.
Само на 3 километри од квартот се наоѓа природниот резерват "Атанасовски езеро" во кој има изобилство од птици. Ова е уште едно место кое ќе имате можност да го видите за време на вашиот одмор.
Иако Сарафово се наоѓа во можеби еден од најпознатите бугарски морски градови - Бургас, кој е и многу популарен меѓу домашните и странските туристи, што се должи, благодарение на ниските цени, на кои се продаваат овошјето, зеленчукот, како и остананите производи.
Што се однесува до локалите,рестораните, кафулињата, итн, тие овде изобилуваат и изборот зависи целосно од вас и вашиот вкус.
Големата разновидност на места за забава, пријатната атмосфера, знаменитостите и ниските цени ќе Ви помогнат да поминете незаборавен летен одмор сами или со вашето семејство, пријатели или познаници.

1