0 коментари

Еднодневен пакет со појадок за двe или четири лица во Замокот Хорлог, Триград - Бугарија

Замокот е изграден на два спрата плус приземје.
На приземјето се наоѓа рецепцијата и ресторанот.
На првиот и вториот кат се наоѓаат просториите за сместување.
Просториите за сместување се:
- Четири двојни соби;
- Една луксузна двојна соба со канапе и дневен престој;
- Два апартмани на две нивоа;
- Еден луксузен апартман на две нивоа со една спална и дневна со камин;
- Еден Делукс апартман на едно ниво со една спална и дневна со камин.
Секоја од просториите за сместување располага со сопствена бања и тоалет. Собите имаат заедничка тераса со поглед кон реката. Објектот располага со внатрешен заеднички балкон за пушење и рекреација.
Ресторанот во моментов е со капацитет - 40 лица, а на крајот на летната сезона ќе биде проширена внатрешнио дел со уште 40 места и тераса за уште 40 места, или капацитетот на ресторанот се очекува да достигне 120 места за седење до септември годинава. Во истиот период се очекува изградба и на скара во дворот на ресторанот, како и на детско катче.

ХОТЕЛ ХОРЛОГ предлага за своите гости:
- Вкусни родопски специјалитети по претходна нарачка;
- Бројни еко патеки со различно ниво на проодност;
- Можност за директно набљудување на исклучително ретката птица " Планинска карполазачка" на само 500 метри од хотелот;
- Можност за набљудување на карактеристични за регионот животински претставници директно од балконот на хотелот / дивокоза, срна, а понекогаш дури и мечка /;
- Можност за практикување на јога во месноста "Хорлог", за која се верува дека е енергетски портал кон вонземни димензии;
- Неверојатни природни предели и глетки;
- Атрактивни дестинации за љубителите на пештерски туризам;
- Екстремни доживувања: жичарница на "Тарзан"; пловењето пред портите на пеколот; оф-роуд прошетки до месностите "Ѓаволски поглед", "Орлово Око", "Чаирски езера" и други; "Виа Ферата" / искачување по стрмна камена патека / до "Арамиската" пештера;
- Во непосредна близина на хотелот се наоѓаат музеј на мечката и музеј на рибата;
- Изнајмување велосипеди;
- Услови за лов и риболов;
- Јавање коњи;
- Вкусни родопски и други национални јадења;
- Пријатна атмосфера создадена од интересните архитектонски решенија на зградата со визија на замок и од волшебниот внатрешен ентериер.

КоментариВашиот коментар: