0 коментари

Пакети со појадок, појадок и вечера или на база All inclusive во Апарт Хотел Ројал, Банско

Апартманите се модерно опремени и ги нудат сите потребни удобности за кратки и долги одмори.

Гостите можат да користат панорамски загреан базен со детски дел, сауна, парна бања, шок кофа, салон за масажа, фитнес, детско игралиште, два ресторани, лоби бар, соба за игри, пинг-понг, билијард, скара, надворешен паркинг, безжичен интернет и отворено мултифункционален терен за тенис, фудбал и одбојка.

Минерална вода

Главен извор на минерална вода во комплексот Ројал Банско е селото Елешница - активното дупчење во областа Орешето - извор од левата страна на реката Златарица. Минералните води се од Родопите - локални термални води. Местото е еколошки чисто, со умерена клима и просторен поглед на планината Пирин.
Водата е анализирана во „Акредитираната хемиска лабораторија за анализа на минерални води“ при Националниот центар за ФЛР, а радиохемиските испитувања се направени во лабораторијата „Радиохемија“ на АД „Геологија и геофизика“. Направена е инсталација за сорбирање на флуор заедно со лабораторијата NCFLR.

Хемиски состав:
• PH - 9,10
• Флуор - 5 mg / l.
• класа на актотерми и е блиску до водите на Хисар, Девин и Песнопој
• без нитрати, нитрити и амониумски јони; содржината на ураниум е 12 пати под нормалата
• содржина на радиум - 3 пати под нормата
• вкупната бета радиоактивност е 6 пати под нормалата
Придобивки:
• многу добро за превенција од кариес;
• за белодробни заболувања - со вдишување;
• третира на шипови, дископатија, ишијас, трауматски повреди на зглобови и коски, рани и кожни заболувања;
• Третманот за пиење е за гастроинтестинални, бубрежни, уролошки и хепатални билијарни заболувања, гихт, дијабетес и други.

КоментариВашиот коментар: