Хотели Софија - Бугарија

-50% Хотели Софија - Попуст на сите хотели во Софија.

Валидност 12.10 - 30.06
Цена на човек/ден 1390.4 - 2212 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Лоциран во подножјето на планината Витоша, меѓу убава природа и импресивна панорама, на идеална локација во близина на Софија -  Хотел Свети Никола за своите посетители предлага...
0 купени

Одмор во Софија

Еднодневен пакет со појадок во Бутик Хотел Свети Никола, Софија

Цена: 1390ден.
Валидност 06.10 - 30.12
Цена на човек/ден 2180.4 - 1248.2 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери0 купени
Лоциран во подножјето на планината Витоша, меѓу убава природа и импресивна панорама, на идеална локација во близина на Софија -  Хотел Свети Никола за своите посетители предлага...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца со појадок во Бутик Хотел Свети Никола, Софија

Цена: 2180ден.
Валидност 24.09 - 30.12
Цена на човек/ден 1248.2 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери0 купени
Лоциран во подножјето на планината Витоша, меѓу убава природа и импресивна панорама, на идеална локација во близина на Софија -  Хотел Свети Никола за своите посетители предлага...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во Бутик Хотел Свети Никола, Софија

Цена: 2496ден.
Валидност 09.07 - 30.09
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери0 купени
Лоциран во подножјето на планината Витоша, меѓу убава природа и импресивна панорама, на идеална локација во близина на Софија -  Хотел Свети Никола за своите посетители предлага...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во Бутик Хотел Свети Никола, Софија

Цена: 2496ден.
Валидност 20.01 - 30.04
Цена на човек/ден 1422 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери0 купени
Лоциран во подножјето на планината Витоша, меѓу убава природа и импресивна панорама, на идеална локација во близина на Софија -  Хотел Свети Никола за своите посетители предлага...
0 купени

Викенд во Софија

Дводневен викенд пакет со вечера во Бутик Хотел Свети Никола, Софија

Цена: 2844ден.
Валидност 20.01 - 30.04
Цена на човек/ден 1422 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери0 купени
Лоциран во подножјето на планината Витоша, меѓу убава природа и импресивна панорама, на идеална локација во близина на Софија -  Хотел Свети Никола за своите посетители предлага...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во Бутик Хотел Свети Никола, Софија

Цена: 2844ден.
Валидност 07.01 - 31.03
Цена на човек/ден 1422 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери0 купени
Лоциран во подножјето на планината Витоша, меѓу убава природа и импресивна панорама, на идеална локација во близина на Софија -  Хотел Свети Никола за своите посетители предлага...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во Бутик Хотел Свети Никола, Софија

Цена: 2844ден.
Валидност 09.01 - 29.02
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери0 купени
Лоциран во подножјето на планината Витоша, меѓу убава природа и импресивна панорама, на идеална локација во близина на Софија -  Хотел Свети Никола за своите посетители предлага...
0 купени

Викенд во Софија

Дводневен викенд пакет со вечера во Бутик Хотел Свети Никола, Софија

Цена: 2844ден.
Валидност 27.12 - 31.03
Цена на човек/ден 1090.2 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери0 купени
Лоциран во подножјето на планината Витоша, меѓу убава природа и импресивна панорама, на идеална локација во близина на Софија -  Хотел Свети Никола за своите посетители предлага...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во Бутик Хотел Свети Никола, Софија

Цена: 2180ден.
Валидност 30.05 - 01.09
Цена на човек/ден 1406.2 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Лоциран во подножјето на планината Витоша, меѓу убава природа и импресивна панорама, на идеална локација во близина на Софија -  Хотел Свети Никола за своите посетители предлага...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца со појадок во Бутик Хотел Свети Никола, Софија

Цена: 2812ден.
Валидност 03.04 - 31.05
Цена на човек/ден 1406.2 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Лоциран во подножјето на планината Витоша, меѓу убава природа и импресивна панорама, на идеална локација во близина на Софија -  Хотел Свети Никола за своите посетители предлага...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца со појадок во Бутик Хотел Свети Никола, Софија

Цена: 2812ден.
Валидност 20.03 - 31.05
Цена на човек/ден 853.2 - 1011.2 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери3 купени
Хотел Alexander Palace се наоѓа во подножјето на Витоша, на 7 км. од центарот на Софија . Хотелот има удобна локација, на тивко место и на 15 мин. / Со автомобил / од центарот на...
3 купени

Одмор во Софија

Еднодневен пакет со појадок во хотел Адви*** - Александар Палас***, Софија

Цена: 853ден.
Валидност 25.01 - 31.05
Цена на човек/ден 1248.2 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Лоциран во подножјето на планината Витоша, меѓу убава природа и импресивна панорама, на идеална локација во близина на Софија -  Хотел Свети Никола за своите посетители предлага...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца со појадок во Бутик Хотел Свети Никола, Софија

Цена: 2496ден.
Валидност 08.01 - 28.02
Цена на човек/ден 853.2 - 1011.2 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери0 купени
Хотел Alexander Palace се наоѓа во подножјето на Витоша, на 7 км. од центарот на Софија . Хотелот има удобна локација, на тивко место и на 15 мин. / Со автомобил / од центарот на...
0 купени

Одмор во Софија

Еднодневен пакет со појадок во хотел Адви*** - Александар Палас***, Софија

Цена: 853ден.
Валидност 25.01 - 01.03
Цена на човек/ден 1248.2 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Лоциран во подножјето на планината Витоша, меѓу убава природа и импресивна панорама, на идеална локација во близина на Софија -  Хотел Свети Никола за своите посетители предлага...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца со појадок во Бутик Хотел Свети Никола, Софија

Цена: 2496ден.
Валидност 19.12 - 31.03
Цена на човек/ден 790 - 1896 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери1 купени
Хотел Alexander Palace се наоѓа во подножјето на Витоша, на 7 км. од центарот на Софија . Хотелот има удобна локација, на тивко место и на 15 мин. / Со автомобил / од центарот на...
1 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во двокреветна соба или апартман во хотел Александар Палас***, Софија

Цена: 1580ден.
Валидност 11.12 - 31.01
Цена на човек/ден 1232.4 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Лоциран во подножјето на планината Витоша, меѓу убава природа и импресивна панорама, на идеална локација во близина на Софија -  Хотел Свети Никола за своите посетители предлага...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца со појадок во Бутик Хотел Свети Никола, Софија

Цена: 2465ден.
Валидност 18.10 - 20.12
Цена на човек/ден 790 - 1896 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери0 купени
Хотел Alexander Palace се наоѓа во подножјето на Витоша, на 7 км. од центарот на Софија . Хотелот има удобна локација, на тивко место и на 15 мин. / Со автомобил / од центарот на...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во двокреветна соба или апартман во хотел Александар Палас***, Софија

Цена: 1580ден.
Валидност 15.11 - 20.12
Цена на човек/ден 1248.2 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Лоциран во подножјето на планината Витоша, меѓу убава природа и импресивна панорама, на идеална локација во близина на Софија -  Хотел Свети Никола за своите посетители предлага...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца со појадок во Бутик Хотел Свети Никола, Софија

Цена: 2496ден.
-50%
Валидност 11.10 - 30.11
Цена на човек/ден 1564.2 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Појадок
Купени ваучери0 купени
Лоциран во подножјето на планината Витоша, меѓу убава природа и импресивна панорама, на идеална локација во близина на Софија -  Хотел Свети Никола за своите посетители предлага...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца со појадок во Бутик Хотел Свети Никола, Софија

Купувате за 6257ден. 3128ден.
Валидност 14.09 - 31.10
Цена на човек/ден 790 - 1896 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери0 купени
Хотел Alexander Palace се наоѓа во подножјето на Витоша, на 7 км. од центарот на Софија . Хотелот има удобна локација, на тивко место и на 15 мин. / Со автомобил / од центарот на...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во двокреветна соба или апартман во хотел Александар Палас***, Софија

Цена: 1580ден.
Валидност 25.07 - 30.09
Цена на човек/ден 790 - 1896 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери2 купени
Хотел Alexander Palace се наоѓа во подножјето на Витоша, на 7 км. од центарот на Софија . Хотелот има удобна локација, на тивко место и на 15 мин. / Со автомобил / од центарот на...
2 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во двокреветна соба или апартман во хотел Александар Палас***, Софија

Цена: 1580ден.
Валидност 26.06 - 01.08
Цена на човек/ден 790 - 1896 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери0 купени
Хотел Alexander Palace се наоѓа во подножјето на Витоша, на 7 км. од центарот на Софија . Хотелот има удобна локација, на тивко место и на 15 мин. / Со автомобил / од центарот на...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во двокреветна соба или апартман во хотел Александар Палас***, Софија

Цена: 1580ден.
Валидност 23.05 - 30.06
Цена на човек/ден 790 - 1896 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери6 купени
Хотел Alexander Palace се наоѓа во подножјето на Витоша, на 7 км. од центарот на Софија . Хотелот има удобна локација, на тивко место и на 15 мин. / Со автомобил / од центарот на...
6 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во двокреветна соба или апартман во хотел Александар Палас***, Софија

Цена: 1580ден.
Валидност 19.03 - 31.05
Цена на човек/ден 790 - 1896 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери4 купени
Хотел Alexander Palace се наоѓа во подножјето на Витоша, на 7 км. од центарот на Софија . Хотелот има удобна локација, на тивко место и на 15 мин. / Со автомобил / од центарот на...
4 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во двокреветна соба или апартман во хотел Александар Палас***, Софија

Цена: 1580ден.
Валидност 18.02 - 31.03
Цена на човек/ден 790 - 1896 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери0 купени
Хотел Alexander Palace се наоѓа во подножјето на Витоша, на 7 км. од центарот на Софија . Хотелот има удобна локација, на тивко место и на 15 мин. / Со автомобил / од центарот на...
0 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во двокреветна соба или апартман во хотел Александар Палас***, Софија

Цена: 1580ден.
Валидност 14.02 - 15.02
Цена на човек/ден 2180.4 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Појадок и Вечера
Купени ваучери0 купени
Само неколку денови остануваат до празникот на љубовта и виното! Прославете го во хотел "Грами" **** каде што ќе ја направиме вашата љубовна ноќ магично искуство што вие и вашиот...
0 купени

14 февруари во Софија

Еднодневен пакет за двајца со појадок и романтична вечера во хотел Грами****, Софија

Цена: 4361ден.
Валидност 23.05 - 30.06
Цена на човек/ден 790 - 1896 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери3 купени
Хотел Alexander Palace се наоѓа во подножјето на Витоша, на 7 км. од центарот на Софија . Хотелот има удобна локација, на тивко место и на 15 мин. / Со автомобил / од центарот на...
3 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во двокреветна соба или апартман во хотел Александар Палас***, Софија

Цена: 1580ден.
Валидност 20.04 - 31.05
Цена на човек/ден 790 - 1896 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери2 купени
Хотел Alexander Palace се наоѓа во подножјето на Витоша, на 7 км. од центарот на Софија . Хотелот има удобна локација, на тивко место и на 15 мин. / Со автомобил / од центарот на...
2 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во двокреветна соба, студио или апартман во хотел Александар Палас***,...

Цена: 1580ден.
Валидност 17.03 - 30.04
Цена на човек/ден 790 - 1896 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери9 купени
Хотел Alexander Palace се наоѓа во подножјето на Витоша, на 7 км. од центарот на Софија . Хотелот има удобна локација, на тивко место и на 15 мин. / Со автомобил / од центарот на...
9 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во двокреветна соба, студио или апартман во хотел Александар Палас***,...

Цена: 1580ден.
Валидност 08.02 - 31.03
Цена на човек/ден 790 - 1896 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери3 купени
Хотел Alexander Palace се наоѓа во подножјето на Витоша, на 7 км. од центарот на Софија . Хотелот има удобна локација, на тивко место и на 15 мин. / Со автомобил / од центарот на...
3 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во двокреветна соба, студио или апартман во хотел Александар Палас***,...

Цена: 1580ден.
Валидност 08.12 - 01.03
Цена на човек/ден 790 - 1896 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Нема
Купени ваучери11 купени
Хотел Alexander Palace се наоѓа во подножјето на Витоша, на 7 км. од центарот на Софија . Хотелот има удобна локација, на тивко место и на 15 мин. / Со автомобил / од центарот на...
11 купени

Одмор за двајца во Софија

Еднодневен пакет за двајца во двокреветна соба, студио или апартман во хотел Александар Палас***,...

Цена: 1580ден.
-66%
Валидност 04.01 - 04.02
Местоположба София
Исхрана Појадок
Купени ваучери6 купени
Scotty's Boutique Hotel се наоѓа во реставрирана историска зграда во срцето на градот Софија, наспроти синагогата на градот и Старите хали. Во непосредна близина се наоѓаат зградите на...
6 купени

Хотел во Софија

66% попуст за ноќевање за двајца со појадок во кревет во Scotty's Boutique Hotel, Софија

Купувате за 5056ден. 1738ден.
-66%
Валидност 09.11 - 09.12
Цена на човек/ден 869 ден/ човек
Местоположба София
Исхрана Појадок
Купени ваучери17 купени
Scotty's Boutique Hotel се наоѓа во реставрирана историска зграда во срцето на градот Софија, наспроти синагогата на градот и Старите хали. Во непосредна близина се наоѓаат зградите на...
17 купени

Хотел во Софија

66% попуст за ноќевање за двајца со појадок во кревет во Scotty's Boutique Hotel, Софија

Купувате за 5056ден. 1738ден.

Хотели Софија - Бугарија

Хотели Софија
Софија е најголемиот град во Бугарија, a во Европската унија е рангиран на 13-то место по бројот на жители. Вкупниот број население до 2011 година, според статистичките податоци изнесува 1 291 591 лица.
Главниот град предлага можност за професионална реализација на илјадници луѓе. Во Софија има многу мали, средни и големи компании кои организираат курсеви, семинари и деловни средби, и ги користат Хотели Софија за да ги сместат своите гости, дојдени од други краеви на земјата или од странство.
Градот се наоѓа во западниот дел на Бугарија и е опкружен од прекрасните планини Љулин, Витоша и Стара Планина.
Освен тоа што хотели Софија се над 140 и туристите, како и луѓето кои го посетуваат градот поради семинари, обуки или деловни состаноци, можат да изберат од нив, исто така, главниот град е погодна дестинација за одмор, бидејќи овде исто така има голем број знаменитости кои заслужуваат да се видат!
Храм-споменик "Св. Александар Невски "е едно од задолжителните места, кои треба да ги посетите додека сте во градот.
"Свети Александар Невски" е православен храм и имајќи предвид дека е најголемата катедрала на Балканот, не зачудува што е и еден од симболите на главниот град.
Тука се наоѓа и "Света Софија", која е најстарата црква во градот. Изградена пред повеќе од 16 века, по неколку стотици години (при потпаѓањето под турско ропство) била претворена во џамија, што го објаснува и отсуството на камбанарија, и поставеноста на камбаната на едно дрво, кое расте до влезот на црквата. Одзади, во дворот на црквата се наоѓа гробот на писателот Иван Вазов.
Споменикот "Цар Освободител" е меѓу најголемите споменици во главниот град. Со висина од импресивните 12 метри, споменикот претставува фигура на Александар II, јавајќи на коњ. Изградбата на оваа знаменитост започнува во 1901 година (пред речиси 114 години) и завршува 2 години подоцна, во 1903 година.
Во главниот град, каде има бројни автомобили и насекаде е полно со згради и патишта ", Борисовата градина" е прекрасно место каде што локалните жители и туристите можат да се допрат до природата и да поминат едно прекрасно попладне таму. Борисовата градина е најголемиот парк, кој се наоѓа во Софија и попрецизно во централниот дел. Тој е основан уште во 1883 година.
Раскрсницата Лавов мост има важна улога за големиот град, бидејќи е многу отежнат од сообраќајот. Должината на мостот изнесува 28 метри и минува над т.н. Владајска река.
Народен театар "Иван Вазов" е уште една убава зграда и место кое можете да си дозволите да го посетите, независно од тоа дали сте отишле во главниот град по работа, на одмор или пак сте локални жители. Специфичното за овој театар е дека најстариот во Бугарија. Тој е изграден во 1906 година (тогаш е завршена изградбата).
Други места кои не можете да ги пропуштите се "Националниот Дворец на културата", "Национален Историски музеј" и други.
Покрај знаменитости, во главниот град можете да ја разгледате и најголемите трговски центри во земјата и да ги посетите прекрасните кина, ресторани, локали, кафулиња и други.
Не заборавајте дека поради големината на градот и бројот на луѓе кои живеат таму, сообраќајот е отежнат, па при изборот на хотели Софија, ве советуваме да изберете соодветен, кој ќе се наоѓа во близина на местото за деловен состанок, семинар, обука или друга причина поради која сте отишле во најголемиот град во Бугарија.

1